Pasty do chleba
Dodane przez Dagmara Bandera dnia 9 lut, 2014 o 10:05 AM | Jesteś w kategorii Bez kategorii, Przepisy | z 0 Komentarzy

Są smaczne, tanie, bardzo zdrowe, a do tego maluchy je uwielbiają. Pasty do chleba, to świetne rozwiązanie dla całej rodziny!
pasta

PASTA Z KASZY GRYCZANEJ

-szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
-jajko na twardo
- natka pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- przyprawy: sól, kurkuma lub pieprz ziołowy.

Wszystkie składniki dokładnie blendujemy na pastę. Smarujemy chlebek i wcinamy!

PASTA Z KASZY JAGLANEJ

- ok. 1 szklanki ugotowanej fasoli
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 cebule,
- kilka ząbków czosnku
- 1-2 szklanki wody
- przyprawy: sól, majeranek i tymianek.

Ugotowaną fasolę i kaszę jaglaną blendujemy. Cebulę kroimy i “dusimy” w małej ilości wody, a następnie dodajemy zmiażdżony, pokrojony czosnek i resztę składników. Starannie mieszamy i przyprawiamy do smaku.
Potem na chlebek i do małej buźki!

PASTA JAJECZNA Z SEREM

- mała kostka żółtego sera starta na tarce
- 2 jajka ugotowane na twardo
- pół małej cebuli poszatkowanej drobno
- duża łyżka majonezu
- pieprz, sól

Jajko drobno kroimy i mieszamy w miseczce z żółtym serem, majonezem (najlepiej domowej roboty) i cebulką.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zajadamy!


Skomentuj

Musisz być zalogowany zaloguj się aby móć komentować.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej
Dowiedz się więcej