Kuchnia dla dzieci. Kulki z kaszy jadlanej.
Dodane przez Aleksandra Franc dnia 1 kwi, 2014 o 07:05 PM | Jesteś w kategorii Przepisy | z 0 Komentarzy

Kuchnia dla dzieci. Pożywna i zdrowa.Kulki z kaszy jaglanej tzw. soli sezamowej (gomasio)…

10156911_694774740568152_245761803_n

Kasza jaglana jest jedynym zbożem, które ma alkalizujące pH, więc zaleca się jej spożycie, zwłaszcza w okresach przeziębień itd.

Gotowanie 1:2,5 w stosunku do wody, ja dodaję glon wakame i gotuję ok 20-30 minut
do tego: kotlety z ugotowanego ziarna orkiszu + gotowanej cieciorki i warzywa (dynia, marchewka, pietruszka, cebula, czosnek i przyprawy jak do kotlecików mielonych, wszystko zmielone razem i obtoczone w bułce tartej, usmażone na oliwie z oliwek); surówka z czarnej rzepy, białej rzodkwi, marchewki, jabłka, kapusty kiszonej, kawałka dyni, zielonej pietruszki z olejem sezamowym, odrobiną stewii i pieprzu.

Przepis nadesłany przez Eko-Mamę Elżbietę Wróbel.


Skomentuj

Musisz być zalogowany zaloguj się aby móć komentować.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej
Dowiedz się więcej